Crònica de la sortida “De Cesaraugusta al Reino de Aragón”

29-30 de juny i 1 de juliol – Per celebrar els vint anys de Valldaurex, fem una sortida extra de tres dies a Zaragoza, Uncastillo i Sos del Rey Católico.

 

Amb una assistència de vint-i-dues persones i conduits pel ja habitual José, d’Autocars Franquesa, arribàrem a Zaragoza i començàrem per visitar la Catedral del Salvador, més coneguda com la Seo. A la sortida, quan ens dirigíem a la Lonja, una  desgraciada caiguda d’una molt estimada assistent ens obligà a canviar una mica el recorregut: la persona accidentada i una acompanyant se’n van anar a l’hospital Miguel Servet amb una ambulància, i la resta s’instal·laren a l’hotel .

A la tarda, ja superat l’ensurt, les dues persones  es reincorporaren al grup, que es dirigí al Museo Pablo Gargallo, on el nostre company Joaquín Hernández ens donà una classe magistral sobre la vida i obra de l’escultor de Maella.

8-ZARAGOZA

 

L’endemà a primera hora, vam marxar cap a Uncastillo, una de les “Cinco Villas”, per gaudir d’una visita extraordinària a càrrec del guia  “oficial” del poble, el qual inclús ens canta gregorià dins de l’església de Santa Maria.

En acabar la visita, ens dirigírem cap a Sos del Rey Católico per dinar al seu bonic Parador Nacional, on vam gaudir d’un esplèndid menú i d’una més esplèndida atenció per part de tot el personal.

A la tarda, una guia local (no tant brillant com el del matí), ens feu un recorregut complert i molt interessant per tots i cadascun dels racons de Sos. En la passejada hi hagué de tot: records pels mitòmans cinèfils, amb les referències al rodatge de “La Vaquilla” (Luís García Berlanga, 1985), però sobretot, records sentimentals de la infància i joventut d’una de les assistents, que pogué gaudir d’una visita a la què havia estat la casa dels seus avis, donat que l’actual propietària, en veure-la tant emocionada, deixà entrar…

 

Acabàrem el dia tornant a Zaragoza, i a alguns encara els quedaren ganes d’anar a fer unes copes després de sopar.

 

Per acabar la nostre periple aragonès, el diumenge u de juliol, ens esperava l’Aljaferia, el preciós palau mudèjar, avui, seu del Gobierno de Aragón. El nostre president Juanjo Cortés fou l’encarregat de posar la cirereta de la sortida, fent una exhaustiva explicació de la història del Reino de Aragón i de l’edifici en qüestió.

 

Tornàrem a dinar a l’hotel, i…Cap a casa!

 

Ens trobarem al setembre amb les “piles” renovades i un munt de noves activitats.

 

 

Maria dels Àngels Espert i Clanxet